Saffranskakor med mandel och apelsin
ingredienser:
150g smör eller margarin
4 dl mjölk
2 pkt saffran, 0,5g
1/2 tsk salt
50 g jäst
1 ägg
1 1/2 dl bvit sirap
ca. 16 dl vetemjöl, 960g
Fyllning:
250g mandelmassa
rivet skal från 1 apelsin
75g smör
- Smält smör, tillsätt mjölk (37%), och saffran. Finfördela jästen och rör om. Tilldåd övriga ingredienser, strö över lite mjöl.
- Jäs ca. 40 min.
- Riv mandelmassan grovt och apelsinskalet fint, blanda med smöret.
- Kavla ut degen till två rektanglar 50x 35 cm. Bred ut fyllningen, rulla ihop från långsidan. Skär 12 bitar av varje rulle. Ställ bullarna glest i en lösbottnad sockerkaksform.
- Jäs ytligare 30 min. Gärdda i 200 grader ca. 35 min