lilosrecept.blogg.se

LiLo's Receptfavoriter

Ingelas baguette franska

Publicerad 2017-06-25 14:21:18 i Allmänt, bröd,

Ingredienser: 
 
6 dl ljummet vatten
25g jäst
2 tsk salt
1.3 l vetemjöl
 
  • Smula jästen och tilsätt salt och vatten.
  • Rör om tills det ser blandat ut.
  • Täck över och låt jäsa ca. 2 timmar.
  • Häll ut degen på väl mjölat bakbord, knåda inte. 
  • Skär degen i 3 delar med en vass kniv.
  • Mjöla på, vrid dem och lägg på en plåt. 
  • Låt jäsa 10-15 min.
  • Grädda ca. 15 min i 250-275º. Sänk värmen till 150º, låt grädda yttligare 15-20 min. 

Liknande inlägg

Kommentarer

Kommentera inlägget här
Publiceras ej

Till bloggens startsida

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela