lilosrecept.blogg.se

LiLo's Receptfavoriter

Konstnärens fruktpaj

Publicerad 2017-06-08 19:02:56 i Allmänt, pajer,

ingredienser:
 
8-10 port
 
Pajdeg:
3 dl vetemjöl
2 msk florsocker
125g margari
1 äggvita
 
citronkräm:
1 äggula
1 msk maizena
2 msk socker
2 1/2 dl mellangrädde
1/2 citron
 
garnering:
bananer, jordgubbar, ljus gelé
 
  • Rr ihop pajdegen, låt stå kallt 30 min. 
  • Blanda äggula, maizena, socker och grädde i en kastrull. Värm upp under omrörning och låt sjuda tills den trocknat. Låt svalna och tillsätt rivet citronskal och pressad citronsaft. 
  • Grädda pajskalet i 225°C, 15 min. Riv blockchoklad
  • över den varma botten och pensla ut. Bred ut den kalla citronkrämen och lägg på skivad frukt, smält gelén och pensla över
 
 

Liknande inlägg

Kommentarer

Kommentera inlägget här
Publiceras ej

Till bloggens startsida

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela