lilosrecept.blogg.se

LiLo's Receptfavoriter

Havregrynsbröd

Publicerad 2016-11-18 16:26:00 i Allmänt, bröd,

Ingredienser:
 
1¼ dl vatten
1¼ dl havregryn
3 msk margarin
4 msk honung
1 tsk salt
1 förp. torrjäst 50g
4 msk mycket varmt vatten
½ tsk socker
2 äggvitor
4½ dl vtemjöl
1¾ dl malt havrekli malt i matberedare
 
  • rör ihop det kokande vttnet, havregryn, margarin, honung och salt i en stor skål, blanda väl, låt svalna 
  • blanda torrjästen i 3½ dl mjöl enl anvisning på förp
  • blanda havreki i äggvitorna och häll i grynblandningen , kör i mixer 2 min i låg hastighet medan resterande mjöl tillsätts
  • häll degen i brödform 22x12x7 cm pensla med flytande margarin
  • låt jäsa 45 min
  • grädde 1 timme i 200°c
  •  

Till bloggens startsida

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela